Wijnhuizen – Van Leersum

EEN SCHATKAMER AAN WIJNEN

Wij kunnen wijnen leveren van bijna alle grote wijnimporteurs in Nederland. Van klassiek Frans tot aan vooruitstrevende biologische wijnen. Van Leersum Dranken importeert ook zelf wijnen rechtstreeks van een aantal gerenommeerde wijnhuizen uit Frankrijk, Italië, Argentinië en Zuid-Afrika. Deze wijnen zijn exclusief verkrijgbaar bij van Leersum Dranken en zijn dus niet elders in Nederland verkrijgbaar. Graag laten wij je kennismaken met onze exclusieve wijnhuizen.

INSPIRATIE & ADVIES

De geschiedenis van Nieto Senetiner Winery dateert uit 1888, toen Italiaanse immigranten de eerste wijngaarden stichtten in Vistalba, Luján de Cuyo, een provincie van Mendoza.

Nieto Senetiner is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste wijnhuizen van Mendoza. De wijngaarden zijn in 1969 herontwikkeld en worden nog steeds uitgebreid. Nieto Senetiner heeft wijngaarden in vrijwel de allermooiste streken van Mendoza. Van hieruit produceren zij klassieke en moderne wijnen die worden gekenmerkt door een unieke aantrekkelijke balans tussen krachtigheid en finesse en behoren daarmee tot de beste wijnen van Mendoza.

De topwijnen komen van zeer oude wijngaarden in het beroemde deelgebied Agrelo. Wijnmaker Santiago Mayorga heeft de wijnen naar een hoger niveau getild en werd door Tim Atkin ‘Young Winemaker of the year 2017’ genoemd.

In het oude Rome heetten de amfora die partijen speciale wijn droegen, ‘Cadus’. Gemaakt met dezelfde visie, is Cadus al gedurende twee decennia de iconische wijn van Bodegas Nieto Senetiner.

Tegenwoordig is Cadus Wines een onafhankelijke wijnmakerij die beperkte hoeveelheden wijnen maakt waarin de kenmerken van de beste wijngaarden in de uitlopers van de Andes terugkomen. Als zoon van een bekende landbouwexpert uit Mendoza, leerde wijnmaker Santiago Mayorga al jong de geheimen van het wijn maken. Hij studeerde cum laude af en behaalde diploma’s in Agricultural Engineering en Vine Quality Management.

Santiago is door het tijdschrift Wine Enthusiast uitgeroepen als één van de wijnproducenten “Now Generation”, die het voortouw neemt voor de wijnindustrie in Argentinië.

Gelegen in de schaduw van het Du Toitskloof-gebergte langs de Holsloot, strekken de Merwida-wijngaarden zich uit over 800 hectare, waardoor Merwida Wine Cellar één van de grootste privé kelders van Zuid-Afrika is.

De wijnen, gemaakt van geselecteerde wijngaardblokken, vangen de essentie van de magische bodem en worden gevoed door het speciale vinificatieproces. De vruchtbare grond van de Breede River Valley bij Rawsonville, in Zuid-Afrika, is sinds 1844 de thuisbasis van de familie Van der Merwe en Merwida Winery. De familie is oorspronkelijk afkomstig uit Dordrecht waar hun voorouders eigenaar waren van een huis naast de rivier de Merwede.

Merwida is door het Wereld Natuur Fonds uitgeroepen tot WWF Champion in het behoud en beschermen van de natuur in Zuid Afrika.

Château Millegrand, één van de grootste wijndomeinen in de Languedoc (200 ha), strekt zich uit langs het Canal du Midi in Trèbes, niet ver van Carcassonne.

Het Château werd in de 12e eeuw geschonken aan de abdij van Lagrasse en behoorde tot het bisdom tot het in 2003 werd gekocht door de familie Bonfils. De wijnbereiding gebeurt in beklede betonnen vaten en het kasteel heeft een vatkelder met een capaciteit van 700 hl.

De wijngaard van Millegrand bevindt zich op een bodem die bestaat uit grindachtige plateaus en kleiklinker. De zonnige wijngaard is beplant met Syrah, Merlot, Carignan, Cabernet Sauvignon, Mourvèdre, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Château Les Carrasses werd gebouwd in 1886 en produceerde wijn tot aan 1988, toen de wijngaard werd verkocht. In 2011, na de verkoop en renovatie, werd het landgoed herenigd met zijn oorspronkelijke wijngaarden. Tegenwoordig worden de wijnen gemaakt in het Domaine de Cibadiès, de ‘zuster’-kelder op enkele kilometers van Château Les Carrasses.

Château Les Carrasses is het ideale startpunt om het terroir (bodem) van de Languedoc, één van de rijkste wijnregio’s ter wereld, te ontdekken. Tegenwoordig is Château Les Carrasses een wijnhuis met een zeer luxueus landgoed, een exclusief restaurant en premium hotel.

 

Torre dei Vescovi betekent de toren van de bisschoppen. Het kasteel (nu slechts een toren) was altijd een schuilplaats voor de bisschoppen van Vicenza.

De Cantina Colli Vicentini werd in 1955 door een paar wijnboeren uit Montecchio Maggiore opgericht en produceerde alleen maar wijn die in bulk werd verkocht. Nu ruim 60 jaar later zijn meer dan 1600 wijnboeren aangesloten bij deze coöperatie. Gezamenlijk bezitten zij meer dan 2000 hectare wijnbergen op de heuvels rondom het prachtige Vicenza.

De Romeo & Juliet-wijnen ontlenen hun naam aan het kasteel van Montecchio Maggiore – het kasteel Capuleti en het kasteel van Montecchio. De twee kastelen staan ​​recht tegenover elkaar, net als de families die met elkaar in strijd lagen. Deze plek was waarschijnlijk de originele inspiratie van Shakespeare voor het Romeo & Juliet-verhaal.

De geschiedenis van Cantine Tinazzi begon met de toewijding en passie van Eugenio Tinazzi aan het eind van de jaren 60 in Cavaion Veronese, aan de oevers van het Gardameer.

Aanvankelijk was het een zeer klein bedrijf dat enkel lokale wijnen uit Veneto maakte en verkocht. In de loop der jaren kocht men 12 prachtige hectare wijngaarden en olijfbomen in de heuvels van het Gardameer, in de buurt van Bardolino.

Tegenwoordig beheren de kinderen van Gian Andrea, Francesca en Giorgio, samen met hun vader het wijnimperium. De succesvolle ontwikkeling van het bedrijf bracht de familie ertoe hun eigendommen uit te breiden in de Valpolicella-vallei en in Apulië (Puglia).

De wijnen van Cantine Tinazzi worden nu in meer dan 30 landen over de hele wereld verkocht.

In 1874 kocht Luigi Arnulfo een boerderij in Monforte d’Alba met de naam Costa di Bussia. Hier begon de start van een bijzonder wijnhuis. In zeer korte tijd slaagde hij erin om een zeer goede naamsbekendheid te krijgen met de Costa di Bussia Barolo.

Tijdens de oorlog kwam Luigi Arnulfo helaas te overlijden. Het wijnhuis kwam hiermee stil te liggen. Gelukkig werd er in 1988 nieuw leven geblazen in Costa di Bussia door twee jonge mannen Guido en Paolo Sartirano. Dat Piemonte zulke goede wijnen produceert komt door een combinatie van ligging, klimaat en bodem.

Het gebied bekend als Bussia is een “cru”, erkend voor de wijnproductie, met name voor Barolo.