Over Ons – Van Leersum

WIE ZIJN WIJ?

Van Leersum Dranken is een écht familiebedrijf. Wat 40 jaar geleden begon als een wijnhandel in Scheveningen is uitgegroeid tot een professionele drankengroothandel voor horeca, sportverenigingen, scholen en andere grootverbruikers. De tweede generatie van Leersum, de broers Tim en Bo, hebben het bedrijf in een modern jasje gestoken en zijn voortdurend bezig met verbeteringen en innovaties om onze relaties te blijven verrassen.

Wij bieden een compleet assortiment van wijnen, bieren, gedistilleerd, frisdranken, zuivel, barbenodigdheden en relatiegeschenken aan. Met ons grote aanbod kunnen wij aan vrijwel elke vraag voldoen en door onze jarenlange ervaring in de horeca en de groothandelswereld weten wij waar jij als ondernemer naar op zoek bent. Ons uitgebreide netwerk en onze goede contacten met leveranciers zorgen ervoor dat wij bijna alles uit voorraad kunnen leveren.

Graag nodigen wij je van harte uit om onze showroom in het Forepark in Den Haag te bezoeken. Bekijk ons volledige assortiment en ontvang persoonlijk en deskundig advies van onze specialisten.

Waarom onze klanten kiezen voor van
Leersum Dranken

Een familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring
Persoonlijke en authentieke benadering
Onderscheidend wijn portfolio
Onafhankelijk en eerlijk advies
7 dagen per week bereikbaar
Flexibele en snelle levertijd (tot in de keuken)
Ondersteuning vanuit Van Leersum Dranken
Groot assortiment, Service met een glimlach!

ONS TEAM

Tim
Tim
Directie
Bo
Bo
Directie
Celine
Celine
Verkoop Binnendienst
Kristen
Kristen
Office Manager
Miranda
Miranda
Financiële Administratie
Simona
Simona
Directiesecretaresse

Hoe het allemaal begon…

Het begon allemaal met Ton van Leersum die op 19 mei 1983 voor het eerst de deuren opende van zijn gloednieuwe wijnhandel annex notenshop aan de Keizerstraat in Scheveningen. Ton ging met veel bezieling aan de slag en werd hierin onvoorwaardelijk gesteund door zijn vrouw Iefke, de stille kracht op de achtergrond. Na twee jaar hard werken vond er een eerste verandering plaats; de wijnhandel werd namelijk omgebouwd tot een ware slijterij-wijnhandel en de noten werden vanaf dat moment verkocht in de naastgelegen notenshop. Aangezien de roots van Ton in de slijterijbranche lagen was het dan ook geen grote verrassing dat na 12,5 jaar de noten vaarwel werden gezegd en de focus volledig kwam te liggen op de dranken. De winkel onderging een ware metamorfose en het resultaat was daar; een schitterende, moderne slijterij/wijnhandel.

Medio 1997 kwam zoon Tim de zaak versterken en eind 1998 deed ook zoon Bo zijn intrede. Waar Ton zijn focus hield op de slijterij richtten de broers zich meer en meer op het leveren aan de horeca. Al snel groeide de zaak uit van een zeer goed lopende slijterij-wijnhandel tot een drankengroothandel en veranderde de naam in “Drankenparadijs Ton van Leersum & Zn.”. Deze groei ontwikkelde zich mede door het ruim gesorteerde assortiment, de concurrerende prijzen en uiteraard de goede en gastvrije service.

De groei zet zich onverminderd voort en het pand aan de Keizerstraat wordt te klein voor de groothandelsactiviteiten, waardoor een splitsing noodzakelijk blijkt. In mei 2007 verhuizen de broers dan ook met de drankengroothandel naar de IJssel op het industrieterrein Forepark in Den Haag en blijft Ton met zijn slijterij-wijnhandel gevestigd aan de Keizerstraat in Scheveningen. Dit nieuwe pand biedt de mogelijkheid om door te groeien en verder uit te breiden. Daarbij is deze nieuwe locatie met zijn centrale ligging veel beter bereikbaar voor relaties. Met de overgang naar het nieuwe pand wordt de naam van de onderneming veranderd in ‘’Van Leersum Dranken”. Op 19 mei 2016, precies 33 jaar na de opening, wordt de winkel aan de Keizerstraat gesloten en gaat Ton genieten van zijn welverdiende pensioen. In januari 2017 verhuist de drankengroothandel naar een nieuw, ruimer en moderner bedrijfspand aan de Tiber 88, ook gelegen op het industrieterrein Forepark in Den Haag. Deze geweldige locatie karakteriseert onze jonge, herkenbare en moderne onderneming met authentieke service en een glimlach.

“Van Leersum Dranken in beeld”

CONTACT OPNEMEN