Barbera d’Alba Campo del Gatto

In 1874 kocht Luigi Arnulfo een boerderij in Monforte d’Alba met de naam Costa di Bussia. Hier begon de start van een bijzonder wijnhuis. In zeer korte tijd slaagde Luigi erin om een zeer goede naamsbekendheid te krijgen met de Costa di Bussia Barolo.
Dat Piemonte zulke goede wijnen produceert komt door een combinatie van ligging, klimaat en bodem. Het gebied bekend als Bussia is een “cru”, erkend voor de wijnproductie, met name voor Barolo.

De wijn van de maand is de Barbera d’Alba D.O.C. Vigna Campo del Gatto. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en smaakt naar rood fruit zoals kersen, bosbessen en wilde bessen. Daarnaast heeft de wijn ook wat kruidigheid en een hele lange fluweelzachte afdronk. De wijn is gemaakt van 100% Barbera druiven en heeft minimaal 18 maanden gerijpt in 500 liter Franse Eikenhouten vaten. Deze Barbera smaakt perfect bij krachtige pasta’s, zoals risotto met truffel, mooi bij rood vlees en gerijpte kazen.