Actueel >> Over ons >> Geschiedenis

Geschiedenis

Op 15 mei 1983 opende oprichter Ton van Leersum voor het eerst de deuren van zijn gloednieuwe wijnhandel annex notenshop aan de Keizerstraat 62 te Scheveningen.

Ton ging met veel bezieling aan de slag, hierin onvoorwaardelijk gesteund door zijn vrouw Iefke, de stille kracht op de achtergrond. Na twee jaar hard werken kwam er een forse verandering; de wijnhandel werd omgebouwd tot een ware slijterij – wijnhandel en de noten werden in het vervolg in een aangebouwde notenshop verkocht.

Aangezien Ton z’n roots in de slijterijbranche lagen was het logisch dat na 12 ½ jaar (in 1995) de noten vaarwel werden gezegd en de focus volledig kwam te liggen op de dranken. De winkel onderging een ware metamorfose en het resultaat was daar: een schitterende, moderne slijterij – wijnhandel.

In 1997–1998 kwamen zoons Bo en Tim de zaak versterken. Terwijl Ton z’n focus bleef liggen op de slijterij, richtten Bo en Tim zich meer en meer op het leveren aan de horeca. Al snel groeide de zaak uit van een zeer goed lopende slijterij – wijnhandel tot een totaal – drankenhandel en veranderde de naam in “Drankenparadijs Ton van Leersum & Zn.”.

Deze groei werd bereikt door een ruim gesorteerd assortiment, concurrerende prijzen en uiteraard een goede service en vriendelijkheid. De groei zet zich onverminderd voort en het pand aan de Keizerstraat wordt te klein voor de groothandels activiteiten. Een splitsing is noodzakelijk. De groothandel verhuist in 2007 naar het industrieterrein “Forepark” en de slijterij – wijnhandel blijft gevestigd aan de Keizerstraat in Scheveningen. Het nieuwe pand biedt de mogelijkheid om door te groeien en uit te breiden. Daarbij is deze nieuwe locatie met zijn centrale ligging veel beter bereikbaar voor klanten en leveranciers. Met de overgang naar het nieuwe pand wordt de naam van de onderneming veranderd in “Van Leersum Dranken”. Deze nieuwe naam, met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl, karakteriseert: een jonge, herkenbare onderneming met authentieke service.

 

Geschiedenis

Geschiedenis


Geschiedenis